Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Natuurzin

geen plaatje   Hoe komt het dat we ons zo gelukkig voelen in het groen, omringd door planten, dieren, mooie landschappen en ander natuurschoon? Wat doet licht voor onze biologische klok? Wat doet hardlopen in de frisse buitenlucht met onze gezondheid? En waarom komt het stadsbrein eigenlijk tot rust in de natuur? In Natuurzin gaat boswachter Marieke Schatteleijn op zoek naar antwoorden in de wetenschap en verbind ze die kennis met wat ze zelf ervaart als ze buiten is. Ga met haar mee op reis naar inspirerende Nederlandse natuurgebieden en ontdek aan de hand van negen themahoofdstukken waarom de natuur je blijer, gezonder en creatiever maakt.

In dit werk biedt de bekende Staatsbosbeheer boswachter Marieke Schatteleijn een verfrissende kijk op de positieve effecten van de natuur op ons mensen. Net als in het tv-programma BinnensteBuiten weet ze ook in dit boek haar liefde voor flora en fauna in mooie bewoordingen over te brengen. Maar, het is duidelijk dat ze hierin meer kwijt kan. Meer over zichzelf en meer over op onderzoek gebaseerde feiten. Aan de hand van negen natuurgebieden in Nederland behandelt ze o.a. de invloed van licht op ons bioritme, laat ze zien wat we van flora en fauna kunnen leren op het gebied van watermanagement, leven en dood, connecties maken, maakt ze zich sterk voor biodiversiteit en microben, bespreekt ze het verschil tussen een workout in de natuur en in de stad. Tot slot is er nog een deel over natuurgebieden die nog niet populair zijn. En het meest bijzonder is het hoofdstuk over wanneer de natuur niet gezond is. Een inspiratieboek waarna je meteen de natuur in wilt. Bevat lees-, kijk-, en doetips, kleurenfoto's en een bronnenoverzicht..

Voorraad 1 ex

Prijs: 22,50